4 æggehvider
2 ½ dl sukker
et par dråber eddike
1 tsk pulverkaffe
125 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde
2 spsk kakaolikør
6 cocktailbær
Pisk æggehviderne til hårdt skum med 1 dl af sukkeret og et par dråber eddike.
Eddiken bevirker, at hviderne bliver hurtigere stive, og marengsen holder faconen bedre under bagningen.
Pisk til massen er så fast, at du kan vende skålen op og ned.
Vend forsigtigt resten af sukkeret samt pulverkaffen i.
Fyld en kagesprøjte med stjerneformet mundstykke med massen og sprøjt 12 spiraler, ca 6 cm brede, på bagepapiret.
Papiret må ikke være smurt, så flyder marengsene ud.
Bag marengsene ved 100-125°C på midterste rille i ca 45-60 min, til de er lette og slipper papiret. Lad dem blive kolde.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Dyp undersiden af marengsen i den smeltede chokolade og lad det stivne.
Pisk fløden til skum og smag den til med kakaolikøren.
Sprøjt en flødeskumsspiral på 6 af marengsene og læg de andre over. Pynt hver marengs med en roset af flødeskum og et cocktailbær.