200 g smeltet margarine
2 dl vand
3 spsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
et nip salt
50 g gær
500 g hvedemel
Fyld:
300 g kransekagemasse
200 g skyllede rosiner eller koreander
Pynt:
æggehvide til pensling
grofthakket mandler
tesukker
Hæld smeltet margarine, vand, sukker, kardemomme, salt og gær i røremaskinens skål og rør det sammen.
Tilsæt gradvis melet under omrøring og ælt dejen færdig.
Lad den hæve ca. 40 minutter et lunt sted.
Ælt dejen let sammen og del den i to portioner.
Dejen rulles ud til stænger med let hånd.
Stængerne skal være ca. 20 cm brede og 1 cm tykke.
Fyldet fordeles ned ad midten ad dejstængerne.
Kanten foldes ind over fyldet og trykkes let til.
De færdige stænger formes til en krans på de løse bunde af to springforme.
Bundene sættes i formene, og kagerne efterhæver en god halv time.
Kagerne pensles og drysses, før de bages ca. 10 minutter ved 225°C.
Varmen dæmpes til 200°C, og kagerne bager endnu 8-10 minutter.’