200 g smør
350 g hvedemel
60 g sukker
25 g mandler
1 æg
Fyld:
500 g jordbær
2 spsk sukker
1 spsk vanilje
Marengs:
4 æggehvider
100 g sukker
Hak smør og hvedemel sammen.
Skold og smut mandlerne og hak dem helt fint.
Bland mandlerne sammen med sukker.
Kom ægget i og ælt dejen sammen.
Fordel dejen i 2 tærteforme.
Prik huller i bunden med en gaffel.
Bages på midterste rille ved 225ºC i forvarmet ovn ca. 20 min.
Skær jordbærrene igennem, drys med sukker og vanilje, og fordel dem i tærtebundene.
Pisk æggehviderne stive.
Rør sukkeret forsigtigt i og læg marengsen over bærrene.
Tærterne bages på næstøverste rille ved 170ºC i ca. 20 min. til marengsen er gyldenbrun.
Spises lun.