Dej:
150 g smør
1 ½ dl sukker
100 g mandler
1 spsk piskefløde
¾ dl hvedemel
Fyld:
3 dl piskefløde
1 spsk sukker
Garnering:
2 l jordbær
Rør fedtstof og sukker hvidt og luftig.
Hak mandlerne, så det bliver en blanding af fint og groft hakkede. Bland mandlerne i dejen sammen med fløde og hvedemel.
Glat dejen ud i skålen og del den i fire dele ved at markere et kryds med en kniv.
Bred ¼ af dejen ud i en smurt lagkageform ad gangen og bag bundene ved 200°C i 8-10 min, til de er dejlige brune.
Lad bundene køle lidt og løsn dem forsigigt med en lang kniv.
Læg bundene på et plant underlag og lad dem blive kolde.
Pisk fløde og sukker til skum og læg bundene sammen med skummet lige inden serveringen.
Pynt med jordbær og læg resten rundt om eller servér dem ved siden af.
Tips: Bundene kan bages i forvejen, de kan holde sig i flere uger, hvis
de opbevares i en dåse på et køligt sted.