Logo

Mandeltærte med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
175 g hvedemel ( 3 ½ dl )
2 spsk sukker
100 g koldt smør
1 lille æg
 
Fyld:
1 spsk flydende honning
150 g mandelflager
75 g smør
3 spsk farin
½ dl fløde
reven skal af ½ appelsin
1 tsk vaniljesukker
 
Bland hvedemel og sukker i en skål og smuldr smørret i.
Tilsæt æggeblommen og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile køligt en times tid.
Tryk dejen ud i en tærteform og prik den med gaffel.
Kom bagepapir og et lag tørrede bønner eller linser (kan bruges igen) i tærteformen og sæt den i ovnen 10-12 min. ved 200°C til den er let gylden.

Fyld: Kom honning, mandelflager, smør og farin i en tykbundet gryde og kog det gyldent.
Tilsæt fløde, appelsinskal og vanilje og kog det et par min. mere.
Hæld mandelblandingen i tærten og sæt den i ovnen 8-12 min. til mandlerne er mørkgyldne.
Køl tærten af på en rist.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her