Dej:
175 g hvedemel ( 3 ½ dl )
2 spsk sukker
100 g koldt smør
1 lille æg
Fyld:
1 spsk flydende honning
150 g mandelflager
75 g smør
3 spsk farin
½ dl fløde
reven skal af ½ appelsin
1 tsk vaniljesukker
Bland hvedemel og sukker i en skål og smuldr smørret i.
Tilsæt æggeblommen og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile køligt en times tid.
Tryk dejen ud i en tærteform og prik den med gaffel.
Kom bagepapir og et lag tørrede bønner eller linser (kan bruges igen) i tærteformen og sæt den i ovnen 10-12 min. ved 200°C til den er let gylden.
Fyld: Kom honning, mandelflager, smør og farin i en tykbundet gryde og kog det gyldent.
Tilsæt fløde, appelsinskal og vanilje og kog det et par min. mere.
Hæld mandelblandingen i tærten og sæt den i ovnen 8-12 min. til mandlerne er mørkgyldne.
Køl tærten af på en rist.