Til 20 stykker snegle som dog er hurtige – godt bagværk
150 g kvark
2 æg
sødemiddel svarende til 35 g sukker
1 tsk revet, usprøjtet citronskal
6 spsk olivenolie
325 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 spsk sukkerfri abrikosmarmelade
100 g mandelflager
*
A. Ælt kvark, æg, sødemiddel, citronskal, olivenolie, mel og bagepulver til en glat dej.
B. Rul dejen ud på en melet flade til en rektangel på 26x35 cm.
Smør et tyndt lag marmelade på og drys mandler over.
C. Rul dejen sammen på den lange led og skær rullen ud i 2 cm tykke stykker.
D. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 12-15 min.
Tips: Man kan også fylde sneglene med birkes, hakkede, tørrede frugter eller en kvarkcreme.
1 snegl: 648/155 kJ/kcal. 4 g protein. 7 g fedt. 18 g kulhydrat. 1 g fibre.