Bunde:
100 g sukker
100 g smør
4 æggeblommer
3 spsk mælk
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
100 g hakkede mandler
Endvidere:
2 ½ dl piskefløde
200 g god syltetøj, fx. blåbær eller hindbær
Beklæd en form på ca. 25 x 35 cm med bagepapir, og pensl med smør. Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt ind imellem. Rør mælken i, bland hvedemel og bagepulver, og vend det godt i. Bred dejen ud i formen i et jævnt lag. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt 50 g sukker, og pisk dem helt stive. Vend resten af sukkeret i marengsen, og bred den jævnt over dejen. Drys med hakkede mandler. Bag den i en forvarmet ovn ved 180º på nederste rille i ca. 30 minutter, til den er fint gylden og gennem bagt. Lad ovn lågen stå på klem de sidste 10 minutter. Løsn bunden fra formen, og del den i to. Vend den ene med marengslaget nedad på serveringfadet, og fjern bagepapiret. Pisk fløden stiv, og vend syltetøj i. Fordel det over bunden, og læg den anden del over med mandelsiden opad.
--