2 dl hvedemel
85 g smør eller margarine
1 dl flormelis
1 æggeblomme
smør eller margarine til formene
groft hakkede mandler
Fyld:
1 ½ dl mandler
75 g smør eller margarine
1 ½ dl flormelis
2 æg
Hak hvedemel og fedtstof sammen.
Tilsæt flormelis og æggeblomme og arbejd det hurtigt sammen til en
dej.
Lad dejen hvile koldt i ca. 30 minutter.
Skold, smut og mal mandlerne lit fyldet.
Rør fedtstof og flormelis hvidt og luftigt.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør kraftigt.
Tilsæt malede mandler og bland.
Smør 16 små kageforme med fedtstof.
Del dejen i 16 stykker og tryk dejen ud i formene.
Læg en klat fyld i hver form.
Drys groft hakkede mandler over.
Bag kagerne ved 200°C i ca. 20 minutter eller til de er gyldne.
Tips: Du kan også lave en stor mazarinkage.
Brug da helst en form med løs bund, en såkaldt springform.