Dej:
500 g marcipan
2 æg
Fyld:
200 g mørk chokolade
4 dl piskefløde
2 spsk likør m. appelsin eller kaffesmag
Garnering:
100 g valnødder
Riv marcipanen og læg den i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør det hele til en jævn dej.
Læg bagepapir på to plader og tegn 4 cirkler efter en tallerken.
Fordel dejen inden for cirklerne og bred den ud.
Bag bundene ved 250°C på nederst rille i ca 10 min.
Lad bundene køle og træk bagepapiret af.
Bræk chokoladen i stykker, kom dem i en skål og smelt dem over en kasserolle med varmt vand.
Pas på dampen ikke rammer chokoladen, så den bliver fugtig.
Lad chokoladen køle.
Pisk fløden tyk og bland den med likør og chokolade.
Fordel chokoladefløden på mandelbundene, også på den øverste bund.
Rist valnødderne i ovnen.
Hak dem groft og drys dem over tærten.
Lad den stå koldt mindst 4 timer.