(12 stykker)
1 ½ dl lys øl
3 ½ dl vand
2 tsk salt
200 g majsmel eller masa harina
175-250 g hvedemel
Bland majsmel, hvedemel og salt i et dejfad. Tilsæt vand og øl, og ælt dejen, til den er jævn og smidig. Det er vigtigt, at dejen har den rigtige konsistens. Hvis den er for tør, falder den fra hinanden, når man ruller den ud. Skær dejen ud i tolv stykker, og tril små runde kugler af dem. Tryk hver kugle flad, og rul dem ud til runde, flade brød på et meldrysset bord. Rist tortillaerne på en pande eller i ovnen ved 250°. Læg dem oven på hinanden med et klæde imellem hver, så de holder sig bløde.
Man kan vælge at lave en mere flydende dej og bage tortillaerne på panden som almindelige pandekager. Hæld 2 spsk dej på panden, og bag dem ved middel varme.