Logo

Mørdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvedemel
100 g smør - taget ud af køleskabet 1 time før brugen
½ tsk salt
1 spsk sukker
2 æggeblommer
evt. lidt koldt vand
evt. 1 knivspids kanel (blandes i melet fra start)

Mørdej til tærte:
Små smørklatter æltes sammen med melet, til en grynet masse. Bland salt, sukker og æggeblommer i og ælt dejen jævn.
Stænk lidt koldt vand over, til dejen slipper skålens sider. Læg dejen koldt i mindst 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord, så den passer til en tærteform - ca. 20 cm i diameter.
Læg dejen i tærteformen og lad den gå helt op til kanten. Tryk dejen gdt ned og prik bunden grundigt med en gaffel.
Forvarm ovnen til 200ºC og forbag tærtebunden i 15 min.

Læg fyldet i tærten, lavet evt. et fletværk ovenpå af den resterende dej, og stil den i ovnen 20-30 minutter, til den er gylden og sprød. Læg evt. et stykke alufolie over tærten, så kanten ikke bliver for mørk.
Drys lidt sukker over, mens den endnu er varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
5814-07-2011 19:51:58 Dagmar Theilgaard
Hej derude, Jeg har altid et problem med at rulle min mørdej ude til tærterne. Den smuldrer, hænger fast i kagerullen, og til sidst står jeg og laver "patchworK" med stumperne. Jeg ælter ikke dejen, kun så den hænger sammen, som jeg har lært, man skal. Lader den naturligvis hvile i ½-1 time i køleskabet.......

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her