Logo

Luciakrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

175 g smør
5 dl mælk
50 g gær
1 g safran (se tips)
150 g sukker
1 æg
ca 1 kg hvedemel
 
Pynt:
1 æg til pensling
rosiner
 
Smelt smørret og bland med mælken.
Varm blandingen op til den er lunken (37°C).
Smuldr gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske.
Rør til gæren er opløst.
Rør safran, sukker og sammenpisket æg i.
Bland så hvedemel i (gem lidt hvedemel til udrulningen) og ælt til en jævn og smidig dej.
Lad dejen hæve til den får dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Læg dejen på bordet sammen med resten af melet og ælt den sammen.
Del dejen i to deler.
Form den ene del til en rund bolle, som så rulles eller trykkes ud til en cirkel (ca. 28 cm i diameter).
Læg den på en bageplade dækket med bagepapir.
Rul resten af dejen ud til 4 pølser, 2 lange og 2 korte som herefter flettes.
Læg flettene på kagen - den ene i midten og den andre langs yderkanten. Efterhæv kransen i 30 minutter.
Pensl over med sammenpisket æg.
Tryk rosiner ind i dejen til pynt.
Bag "Luciakransen" midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, eller til den er gylden.
Afkøles på pladen.


Tips: Safran kan købes i tråde eller i pulveriseret form.
Købes safran i tråde, kan det være en fordel at knuse den lidt sammen, for eksempel i en morter.
"Luciakransen" bliver ekstra smuk hvis du stikker et lys ned i midten af kagen og tænder det når kagen skal serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her