Dette lækre brød er meget let at bage. Server gerne en
delikat, hjemmelavet ostecreme til.
Let at bage • Birkes indeholder kalcium • Fuldkornsmel øger
fibermængden.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. Brød (ca. 8
skiver)
# Ingredienser til Landbrød med birkes
5 dl hvedemel
4 tsk bagepulver
2 spsk birkes
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk salt
1½ spsk tørmælk
50 g kvark, mager
1 spsk smør eller margarine
OSTECREME:
1½ dl kvark, mager
2 ½ dl ricottaost
reven skal af 1 citron
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 175 °C.
Beklæd en plade med bagepapir.
2 Hæld de tørre ingredienser i en foodprocessor og bland
godt med kniven.
3 Tilsæt kvark og fedtstof og kør til alt er findelt.
Tilsæt 1½ dl vand gennem lågets rør, mens maskinen kører og
kør til dejen samler sig.
4 Tag dejen op på et melet bord og form den til en pølse.
Læg den på pladen og lav 7 dybe snit, uden at skære igennem.
5 Bag midt i ovnen ca. 45 min, eller til brødet er gyldent
og lyder hult, når man banker på det.
Lad brødet svale lidt af.
6 Ostecreme: bland kvark og ost med citronskal til en
ensartet creme.
Server den til brødet.
Tips & råd
Pensl gerne brødet med mælk lige før bagningen.
Brødet får da en smuk og velsmagende skorpe.
Drys også lidt birkes ovenpå.
I stedet for birkes kan du komme uristede sesamfrø i dejen.
Eller forsøg med fennikel i stedet. Brødet får da en let
smag af lakrids.
PR. BRØD: Energi: Kcal 227 = kJ 953
Kulhydrat 31 g Protein 10 g Fedt 7 g (28%) Fibre 2 g