Lagkager
Bunde:
4 æg
1 ½ dl sukker
1 dl mælk
1 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Fyld:
1 ½ dl vand
1 tsk revet citronskal
1 citron (saften)
¾ dl sukker
2 spsk Maizena
1 æggeblomme
1 æggehvide
2 dl piskefløde
250 g jordbær
Pynt:
3 dl piskefløde
250 g jordbær
1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
2. Vend hvedemel og bagepulver i.
3. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200° i 25-30 minutter.
4. Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen og lægges på en bagerist.
5. Til fyldet blandes vand, citronsaft, Maizena og æggeblomme i en gryde.
6. Opvarmes under piskning til cremen tykner, tilsæt citronskal og sæt gryden i koldt vand til afkøling. Pisk af og til i cremen.
7. Pisk æggehvide og fløde hver for sig, og vend det i den kolde creme.
8. Del kagen i tre bunde med en sytråd.
9. Fordel creme og jordbær i skiver mellem lagene.
10. Sæt kagen koldt - lav den gerne dagen før.
11. Dæk kagen med flødeskum og pynt med jordbær.