1 ½ dl hasselnødder
1 ½ dl sukker
4 æggehvider
fedtstof og rasp til formen
Parfait:
4 æggeblommer
4 spsk flormelis
1 ½ dl vand
2-3 tsk frysetørret pulverkaffe
100 g god mørk chokolade
½ dl punch
3 dl piskefløde
Mal nødderne og bland dem med sukkeret.
Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i dem.
Smør en form med løs kant og drys med rasp.
Hæld dejen i formen og bag den ved 200°C i 15-20 minutter.
Lad kagen køle lidt, tag kanten af og gør den ren.
Kom æggeblommerne i en rustfri kasserolle.
Tilsæt flormelis, vand og pulverkaffe.
Varm det under stadig omrøring ved middel varme til det bliver tykt, det må ikke koge.
Lad cremen blive kold.
Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i vandbad.
Rør chokoladen i cremen og tilsæt punch.
Pisk fløden stiv, og bland den i massen, rør godt rundt.
Smag til og tilsæt evt. mere punch.
Sæt den rene kant på formen igen.
Fyld med ismassen og dæk formen med plastfilm.
Frys tærten i mindst 8 timer.
Tag tærten ud af fryseren 30 min før servering og stil den i køleskabet.
Pynt tærten med chokolade samt ananaskirsebær syltede kumquats og
appelsinskal.