6 STK. A 325 G
Tilberedningstid: Ca. 15 timer arbejdstid: Ca. 20 min.
50 g smør
6 dl mælk
50 g gær (1 pakke)
2 spsk sukker
l spsk groft salt
200 g hytteost
2 dl purløg (1 bundt)
2 dl persille (ca. ½ bundt)
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 600 g hvedemel (ca. 10 dl)
pensling: 1 æg
drys: 2 dl sesamfrø (110 g)
Smelt smør og bland det i mælk. Smuldr gæren og rør den ud i blandingen. Tilsæt sukker, salt og hytteost. Skyl og finhak purløg og persille. Tilsæt krydderurterne, sigtemel og ca. % af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur. Form 6 flute ca. 30 cm lange. Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. ½ time ved stuetemperatur. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag flutene midt i ovn ved 200° C ca. 25 min. De skal være lysebrune og lyde hule ved bank på undersiden. Afkøl på rist.