Logo

Kristians gode gærbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g smør
½ liter vand
½ liter økologisk kærnemælk
50 g gær
1 spsk groft salt
400 g sigtemel
200 g durum hvedemel
300 g flûtesmel
525 g hvedemel
 
Smelt smørret i en gryde og hæld vandet ved.
Kom begge dele over i en røreskål og tilsæt kærnemælk.
Opløs gær og salt i, og tilsæt de forskellige typer hvedemel.
Ælt godt og sæt til hævning mindst en time.
Slå op til 2 brød, giv dem et snit og efterhæv en  ½ time.
Sæt dem i en meget varm ovn 250°C.
Oversprøjt gerne brødene med koldt vand - Det giver en fin skorpe.
Skru ned for ovnen til 200°C og bag i ca. 40 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her