Logo

Kransekagetærte med frisk frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g færdig kransekagemasse
½ æggehvide (str. mellem)
2 spsk flormelis
 
Fyld:
20-25 g husblas
25 cl sød hvidvin (Sauternes)
1 bundt mynte
1 fersken
1 kiwi
1 æble
4 appelsin
 hindbær
 jordbær
 
Rør kransekagemassen sammen med æggehvide og flormelis.
Læg et stykke bagepapir i klemme mellem bund og ring i en springform
(ca. 22 cm i diameter) og pensl papiret med smør.
Fordel kransekageblandingen i formen og lad den gå lidt op ad formens
side.
Bag tærtebunden på en plade midt i ovnen ca. 10 min. ved 200°C.
Fyld: Læg husblassen i blød i koldt vand.
Læg fire smukke mynteblade til side, skær ca. 10 blade i små stykker.
Bring vinen i kog og lad den koge i 2-3 minutter.
Flamber, tag gryden af ilden, tilsæt saften fra 3 appelsiner (ca. 25 cl)
og derefter husblassen, som først vrides i hånden.
Si det gennem en finmasket sigte og tilsæt de udskårne mynteblade.
Lad det køle af.
Skræl 1 appelsin helt ind til frugtkødet og skær bådene ud uden skræl.
Skræl æblet, kiwien og fersknen.
Skær æblet og fersknen i både og kiwien i runde skiver.
Vask de øvrige bær og pil stilken af dem, hvorefter de skæres i både.
Læg alle disse både og runde stykker smukt på den afkølede tærtebånd.
Pynt med hindbær.
Hæld forsigtig den afkølede vin over frugterne på tærtebunden og stil
den til afkøling i køleskabet 1 time.
Pynt med hindbær mynteblade og jordbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her