250 g færdig kransekagemasse
½ æggehvide (str. mellem)
2 spsk flormelis
Fyld:
20-25 g husblas
25 cl sød hvidvin (Sauternes)
1 bundt mynte
1 fersken
1 kiwi
1 æble
4 appelsin
hindbær
jordbær
Rør kransekagemassen sammen med æggehvide og flormelis.
Læg et stykke bagepapir i klemme mellem bund og ring i en springform
(ca. 22 cm i diameter) og pensl papiret med smør.
Fordel kransekageblandingen i formen og lad den gå lidt op ad formens
side.
Bag tærtebunden på en plade midt i ovnen ca. 10 min. ved 200°C.
Fyld: Læg husblassen i blød i koldt vand.
Læg fire smukke mynteblade til side, skær ca. 10 blade i små stykker.
Bring vinen i kog og lad den koge i 2-3 minutter.
Flamber, tag gryden af ilden, tilsæt saften fra 3 appelsiner (ca. 25 cl)
og derefter husblassen, som først vrides i hånden.
Si det gennem en finmasket sigte og tilsæt de udskårne mynteblade.
Lad det køle af.
Skræl 1 appelsin helt ind til frugtkødet og skær bådene ud uden skræl.
Skræl æblet, kiwien og fersknen.
Skær æblet og fersknen i både og kiwien i runde skiver.
Vask de øvrige bær og pil stilken af dem, hvorefter de skæres i både.
Læg alle disse både og runde stykker smukt på den afkølede tærtebånd.
Pynt med hindbær.
Hæld forsigtig den afkølede vin over frugterne på tærtebunden og stil
den til afkøling i køleskabet 1 time.
Pynt med hindbær mynteblade og jordbær.