Logo

Kransekage 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg konfektmasse
200 g flormelis (ca. 4 dl)
1 æggehvide

Kransekageglasur:
150 g flormelis (ca. 3 dl )
1 æggehvide
½ tsk hvedemel
50 g chokolade til limning

Bland konfektmassen med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen.
Konsistensen skal være fast.
Mandelmassen skal kunne formes uden at klistre, er massen for blød, flyder den ud.

Rul kransekagemassen i 2 cm. tykke pølser og skær dem i længder på 8 cm, 12 cm, 16 cm o.s.v. Længden øges hver gang med 4 cm indtil man har 7-8 stykker.

Sæt ovnen på 230ºC og form stykkerne til ringe.
Tryk ringene let flade foroven.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 8-10 minutter, til de er svagt lysebrune. Lad dem køle af på pladen.
Varme er de bløde.

Form et stykke pergamentpapir til et kræmmerhus og klip et lille hul i spidsen.
Rør ingredienserne til glasur sammen og fyld den i kræmmerhuset.
Sprøjt tværstriber på de afkølede kageringe.
Smelt chokoladen.
Læg den største ring på en fad og pensl de øvrige med chokolade i bunden.
"Lim" ringene sammen , til kransekagen har fået sin form.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her