(opskrift fra Diabetesforeningen, Landsforeningen for Sukkersyge. Temahæfte 10) Af dejen bliver der 24 kokoskager.
15 stk sødetabletter (opløst i 1 dl vand)
20 g margarine
200 g kvark
½ stang vanilje
3 æg
175 g grahamsmel
200 g hvedemel
½ tsk natron
50 g kokos
2 dl skummetmælk
Sødestof røres med margarine, kvark og vanille, hvorefter æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Derefter tilsættes grahamsmel og hvedemel sammen med de øvrige ingredienser.
De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i til sidst.
Massen fordeles i 24 velsmurte linse- eller tarteletforme - ca. 40 g i hver.
Bages ved 190ºC i 30 minutter.
Indhold pr. 35 g kage:
1 portion fra Brødgruppe A, ½ portion fra Fedtgruppen.