Logo

Kneippbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød)
Dette brød stammer fra Tyskland og er opkaldt efter naturlægen Sebastian Kneipp. Kneipp introducerede brødet af sundhedsmæssige grunde, og han mente allerede for over hundrede år siden - at et sundt brød skulle være groft. Dette brød skal koldhæve, dvs. at dejen hæver på et køligt sted i lang tid, gerne natten over.

2 ½ dl vand
½ l skummetmælk
50 g gær
1-2 tsk salt
600 g grahamsmel eller rugmel bland evt. med fuldkornsmel eller rugsigtemel
425-550 g hvedemel

Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i koldt vand. Tilsæt salt og skummetmælk. Tilsæt derefter alt det
grove hvedemel og så meget hvedemel, at dejen samler sig og kan æltes smidig. Lad dejen hæve under film eller et klæde på et koldt sted i 8 timer.
Slå dejen ned, og ælt den smidig igen. Tilsæt evt. mere hvedemel. Form to brød, og læg dem i hver sin smurte form. Lad brødene efterhæve under et klæde i 1-2 timer, afhængig af om de hæver på et køligt eller lunt sted.
Bag brødene på nederste rille i ovnen ved 200º i 45-50 min.
Tag brødene ud af formen, og lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her