Logo

Klidboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klidboller

 

Sunde grovbrød

Ca. 16 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2 dl vand

2 dl kefir eller yoghurt

1 æg

1 tsk salt

75 g hvedeklid (3 dl)

160 g grahamsmel (2½ dl)

ca. 275 g hvedemel (4½ dl)

1 æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Tilsæt kefir, æg, salt, hvede klid og grahamsmel. Rør det godt sammen.

 

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve på et lunt sted i 40 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 16 portioner.

Rul dem til rundstykker.

Lad dem efterhæve på bageplade belagt med bagepapir i ca. 20 min.

 

4. Pensl rundstykkerne med æg og bag på ovnens midterste rille ved 200-225 °C i ca. 15 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 597 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her