500 g udstenede kirsebær
400 g sukker
1 dl piskefløde
1 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
50 g sukker
evt. lidt frugtbrændevin
3 blade husblas
4 plader butterdej
Kom sukker og kirsebær i en gryde og varm langsomt op.
Når det koger, slukkes der. Kom fløde, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde og pisk den sammen under opvarmning til en tyk creme.
Tag af varmen og smag til med brændevin.
Si kirsebærrene og tag 4 dl lage fra.
Kog de 4 dl lage ind til 2 dl , udblød husblas i koldt vand og smelt i den varme lage (må ikke koge).
Rul butterdejen ud til 2 cirkler.
For en pieform med den ene, kom cremen på og læg bærrene på cremen. Lad den gelerede saft stivne en anelse, og hæld den så forsigtigt på.
Læg låg på, hvori der er skåret små mønstre eller huller, så dampen kan
slippe ud.
Bages ved 180° i 30-40 min., til de er gennembagte.
Afkøles og drysses med flormelis. Spises med flødeskum.