Fyld:
250 g svesker
ca. 3 dl kogt koldt vand
1 spsk sukker
15 mandler
Piedej:
3 æg delte
65 g sukker
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk bagepulver
¼ liter piskefløde
Tilbehør: 1 dl piskefløde pisket til skum
De skyllede svesker udblødes 1 døgn i kogt, koldt vand.
Stenene fjernes og erstattes med skoldede, smuttede mandler.
Sveskerne lægges i et smurt gratinfad.
Æggeblommer og sukker røres.
Fløden bringes i kog og dryppes i under omrøring.
Cremen hældes tilbage i gryden og varmes op, men må ikke koge.
Den smages til med vaniljesukker og afkøles.
Æggehviderne piskes stive med bagepulveret og blandes forsigtigt i cremen, der hældes over sveskerne.
Bages 30 min. ved 175ºC.
Serveres kold med flødeskum.