200 g Hvedemel
100 g Smør
75 g Flormelis
1 Æggeblomme
Fyld:
750 g Kastanjer
150 g Smør
150 g Sukker
2 spsk Vanillesukker
1 tsk Kanel
2 Æg
2 Æggehvider
Diverse:
1 Springform 24 cm
2 spsk Amaretto
Lav en mørdej af hvedemel, smør, flormelis og æggeblomme.
Stil den koldt i 1 time.
Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200°C. Lad dem afkøle.
Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes.
Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min.
Afkøles og pureres/blendes.
Smør røres sammen med sukker, vaniljesukker og kanel.
De 2 æg deles i blommer og hvider.
Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive.
Ovnen opvarmes til 180°C. Springformen beklædes med mørdejen.
Dejen forbages 10 min.
Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider.
Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min.
Kagen dryppes med Amaretto og sigtes med flormelis når den er kold.
Serveres med kold sødet flødeskum.