10 stk.
200 g skrællekartofler (melede)
4 tsk bagepulver
½ tsk groft salt
200 g hvedemel (3 ½ dl)
30 g smør (2 ½ spsk)
1 æg
2-3 spsk. fløde eller mælk
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand ca. 20 min. Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel. Bland bagepulver, salt og hvedemel. Smuldr smørret i melblandingen. Pisk æg sammen og hæld ca. ¾ i blandingen, resten anvendes til pensling. Tilsæt kartoffelmosen.
Saml dejen ved hurtigt at ælte den sammen med kold fløde eller mælk. Dejen skal være sammenhængende, men ikke klistret. Hvis dejen er for lind, tilsættes lidt mere mel; er den for tør, tilsættes lidt mere fløde eller mælk.
Rul dejen ud ca. 3 cm tyk. Stik den ud med en rund udstikker eller et glas med en diameter på ca. 6 cm.
Pensl og sæt dem på bageplade med bagepapir.
Bag dem gyldne midt i ovn ved 225° C ca. 15 min.
Afkøl på rist.