400 g kartoffel, skrællet vægt
1 løg
3 spsk finthakket sort oliven
3 fed hvidløg
1 tsk rosmarinblade , finthakkede
1 ¾ dl majsmel
1 ¾ dl boghvedemel
1 dl sødmælk
½ pilsner
30 g smør
1 æg
20 g gær
2 spsk lunkent vand
1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
muskatnød
smør
Evt smør til stegning
Kog kartofler næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.
Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm.
Hak løg og hvidløg fint.
Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør.
Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber.
Opløs gæren i vandet. Smelt smørret.
Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg.
Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse.
Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint.
Rør kartoffel-løgblandingen i.
Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme.
Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør.
I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen.