Dej:
200 g hvedemel
¼ tsk salt
70 g margarine
½ dl vand (evt. mere)
æg til pensling
Fyld:
1 æble
1 løg
100 g hakket oksekød
1 tsk karry
1 knsp spidskommen
salt
evt. olivenolie (kan udelades)
Bland salt og hvedemel, smuldr margarinen i.
Arbejd dejen sammen med så meget vand som er nødvendigt (dejen skal
blive fast og smidig).
Del dejen i 4 portioner.
Rul hver portion ud til den er ca. 3 mm tyk.
Skær dejen ud i 4 stykker efter en lille tallerken.
Sæt ovnen på 250ºC.
Pil løget og hak det.
Skyl æblet, fjern stilk og skær æblet i både.
Fjern kernehus og skær æblebådene i tynde skiver.
Svits kød, løg- og æblestykker, tilsæt evt. lidt olivenolie.
Tilsæt krydderier.
Fordel æble- og kødfyld på dejskiverne så de kan foldes sammen til
halvmåner. Tryk kanterne sammen (de kan også fugtes med lidt vand for
at lukke bedre).
Pensl med sammenpisket æg.
Dej i overskud kan bruges til dekoration.
Bag pierne i ovnen til de er lysebrune.