125 g smør
350 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
4 strøgne tsk bagepulver
5 spsk kakao
3 tsk vaniljesukker
ca. 1-1 ½ dl mælk
1 ½ dl kogende stærk kaffe
Smørcreme:
125 g flormelis
150 g smør
3 spsk kakao
2 små æg
Glasur:
200 g flormelis
3 spsk kakao
3 spsk kogende vand
Du kan spare kakaoen til glasuren og anvende en lys glasur af 250 g flormelis, lidt vin, rom eller appelsinsaft
Smørret piskes blandet med sukker og de hele æg.
Bland kakao og hvedemel med bagepulver samt vaniljesukker.
Røres med en ske sammen med mælk og den kogende kaffe.
Dejen fordeles i en meget velsmurt bradepande, ca. 35x25 cm, og bages på nederste rille ved 200°C i 45-50 minutter. Afsvaler.
Tages ud af bradepanden, det er nemmest at vende den omvendt ud.
Når kagen er kold, flækkes den og lægges sammen med den sammenpiskede chokoladesmørcreme, trykkes godt sammen og stilles koldt.
Overtrækkes med glasur og kan pyntes med hakkede mandler eller kokosmel.
Kagen kan fryses - uden glasur, men gerne med smørcreme.