25 g gær
125 g smør eller margarine
2 dl mælk
2 æg
½ dl sukker
½ tsk salt
7-8 dl hvedemel
smør eller margarine til pladen
1 sammenpisket æg til pensling
2 dl mandelflager
Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt mælken og lad det hele blive
fingervarmt, 37°C.
Hæld den lune mælk over gæren og rør til den er opløst.
Pisk æggene let sammen.
Kom sukker, salt og æg samt det meste af melet i mælkeblandingen.
Arbejd det hele sammen til en smidig dej, og lad det hæve på et lunt
sted i 30 minutter.
Læg dejen op på et melet bord.
Del den i 25 stykker, som formes til aflange boller.
Læg bollerne på en smurt plade.
Lad bollerne hæve under et klæde i 20 minutter.
Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
Bag dem ved 225°C i ca. 5 minutter eller til de har fået en fin farve og
er gennembagte.
Lad dem køle på en rist under et klæde.