Sådan en gullasch kan man blive afhængig af: Det hele står og simrer i lang tid, og på den måde fremkaldes den maksimale aroma. Tilberedning: 1 time 10 min.
20 g tørrede rørhatte
2-3 løg
4 fed hvidløg
1 kg kalveinderlår
salt og peber
3 spsk olie
30 g hvedemel
4 dl kalve- eller hønsebouillon
2,5 dl piskefløde
250 g champignoner
20 g smør
1-2 spsk citronsaft
Rørhattene sættes i blød i 2 dl vand.
Løg og hvidløg hakkes fint.
Kalvekødet skæres i terninger og krydres med salt og peber.
Olien varmes op i en gryde, og kødstykkerne brunes portionsvis ved stærk varme på alle sider.
Kødet tages op af gryden og stilles til side.
Løg og hvidløg steges glasagtige i gryden ved middel varme.
Knug væden ud af rørhattene, men gem vandet til senere.
Svampene tilsættes løgene på panden.
Hvedemelet drysses over, og der røres godt.
Kød, bouillon og vandet fra rørhattene hældes i gryden.
Gullaschen står og simrer ved middel varme med næsten lukket låg i 45 minutter. Fløden hældes ved, og gullaschen simrer videre uden låg i 15-20 minutter.
10 minutter før retten er færdig, gøres champignonerne i stand og dampes i smør, før de hældes i gullaschen.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
KØDTERNINGER
Kalvekødet skæres først i skiver med en skarp kniv og derefter i mundrette stykker.
Pr. portion: 55 g protein, 38 g fedt, 10 g kulh. = 604 kcal
--
Kage med æblemos
Hører du til dem, der altid skal slikke skål og piskeris? så falder denne saftige og lidt fugtige kage sikkert lige i din smag.
Tilberedning: 1 time 30 min. (plus tid til afkøling) Til 14 stykker:
180 g smør
75 g hvid chokolade, hakket
3 æg
120 g sukker
1 vaniljestang
1 knsp salt
300 g æblemos (færdiglavet)
3 tsk bagepulver
180 g hvedemel
1 rødt æble
1 dl æblesaft (eller anden lys frugtsaft)
75 g hvid overtrækschokolade, hakket
mynteblade til pynt
sandkageform (25 cm lang)
Smørret smeltes i vandbad.
Hvid chokolade hakkes og smeltes sammen med smørret.
Massen afkøles, til den er lunken.
Æg, sukker, kornene fra 1 vaniljestang og 1 knsp salt røres cremet med elpiskeren i 5 minutter.
Æblemos tilsættes, og der røres videre i 2 minutter.
Smørblandingen vendes i.
Bagepulver og hvedemel sis i, og det hele røres hurtigt sammen.
Dejen skrabes ned i en smurt sandkageform.
Kagen bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 55 minutter ved 175°C (varmluft 150°C).
Lad den hvile 10 minutter i formen.
Vend den derefter ud på en rist, og lad den køle af.
Et æble skæres i kvarte, udkernes og skæres i helt smalle både.
Æblebådene koges 2 minutter i æblesaft, hvorefter de dryppes af.
Hvid overtrækschokolade hakkes, smeltes i vandbad og dryppes over kagen.
Pynt med æblebådene og mynteblade.
Pr. stk: 4 g protein, 16 g fedt, 30 g kulh. = 279 kcal
--