Antal: 1 stk kagemand/kone eller 36 boller
225 g smør
4,5 dl mælk
1 ½ spsk sukker
1 ½ tsk groft salt
75 g gær
650 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg eller fløde
Pynt: glasur
Smelt smørret og kom det i en røreskål.
Tilsæt mælk, sukker og salt.
Rør gæren ud heri.
Slå melet i med en bageske (hold ca. 50 g hvedemel tilbage, som bruges til udrulning).
Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned.
Nu er dejen nem at arbejde med og den deles i 3 kugler.
De 2 trilles til pølser, der hver deles i 12 stykker.
Disse 24 stykker trilles til boller, der lægges med lidt afstand imellem på en smurt bageplade.
Den sidste portion dej formes til hoved og hår.
Kagen stilles til efterhævning ca. 20 min.
Pensles med æg og bages midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C.
Pyntes med glasur når den er kold.
Tips: Kagemanden kan også pyntes med flag, lys og/eller slik.
Ikke fryseegnet
Energiindhold: for hele retten 21170 kj, pr. bolle 588 kj.