Hornene er en dejlig mellemting mellem brød og kage.
Kærnemælkshorn er bedst friskbagte. De holder sig fint et par dage i en lufttæt
beholder, men lun dem før servering. Eller frys de friskbagte horn, og varm dem
i ovnen så bliver de som friskbagte.
16 stk. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 12
min. Fryseegnede
#
Dej: 25 g gær
½ dl lunkent vand
75 g smør
2 dl kærnemælk
2 spsk sukker
1 æg
½ tsk salt
400 g hvedemel
Marcipanremonce:
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
Pynt: 1 æg
2-3 spsk flormelis
*
OPLØS gæren i vandet i en stor skål.
SMELT smørret ved lav varme, og bland smør og kærnemælk med
gæren.
Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet.
Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel
løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
RIV marcipanen groft, og rør det med smør og sukker.
DEL dejen i to portioner, og rul dem ud til cirkler på ca.
30 cm i diameter.
SKÆR cirklerne i 8 trekanter.
Læg en klat remonce i den brede ende af hver trekant dej, og
rul dem løst sammen til horn fra den brede ende mod spidsen.
LÆG hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med
sammenpisket æg.
BAG hornene i 12-15 min. ved 180 °C, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle af på en rist.
DRYS hornene med sigtet flormelis inden servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin