Her er et enkelt og
dejligt formbrød med både spelt og kerner. Det kan nydes med smør eller pålæg
eller som tilbehør til varme retter.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2½ time Bagetid: ca. 70 min. Fryseegnet. 1 stort brød
#
8½ dl lunkent vand
100 g knækkede rug
kerner
75 g solsikkekerner
8-10 g gær
½ tsk fint salt
1 kg sigtet speltmel
lidt olie til formen
*
1. Rør vand, rug- og
solsikkekerner sammen med smuldret gær, salt og speltmel.
Rør dejen grundigt.
Dæk skålen og stil
dejen til hævning et par timer et køligt sted.
2. Smør en stor
rugbrødsform med olie og fyld dejen i formen.
Lad den hæve
tildækket ca. 30 min. ved stuetemperatur.
3. Bag brødet i midten
af ovnen ved 180 °C i ca. 70 min.
Vend brødet ud af
formen og bank det i bunden det skal lyde hult.
Eller tjek det med
et stegetermometer det skal vise min. 98 °C.
Sæt brødet til
afkøling på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin