Logo

Julekage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julekage - Marie's

I mange hjem var det naturligt, at der blev serveret nybagt julekage, når lysene skulle tændes adventssøndag. Julekagen er stadig fast tradition i man­ge hjem.

1 stk

25 g gær

1 ¼ dl mælk

75 g sukker (knap 1 dl)

2 æg

275 g hvedemel (godt 4 dl)

1 tsk kardemomme

100 g smør

75 g rosiner

75 g hakket sukat

75 g hakket pomeransskal

evt. 50 g grofthakkede cocktailbær

æg til pensling

 

Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og sammenpisket æg.

Kom kardemomme i melet og findel smørret heri med fingrene.

Kom det i dejfa­det og slå dejen sammen med en træske.

Bland frugtfyldet med 2 spsk hvedemel og slå det i dejen.

Kom dejen på bagepapir på bagepladen og kom en velsmurt ring fra en springform (22 cm i diameter) omkring.

Læg et klæde over og lad den efterhæve 20-30 minutter.

Pensl kagen med æg og bag den ved 200°C i ca. 25 minutter.

Kan spises i skiver med eller uden smør på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her