Josianes Tarte aux pommes
Mørdej (færdigkøbt eller hjemmelavet, men husk, den skal være med smør!)
50 g letsaltet smør
3 spsk kanel
8 meget modne æbler, fx. Golden Delicius
30 g sukker
Gele:
Geleringspulver
4 spsk sukker
1 dl vand
Skræl æblerne og skær dem i både.
Smelt smørret i en pande, læg æblebådene i og drys sukker og kanel over.
Lad simre i 10 minutter. Stil til afkøling.
Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform.
Fyld æble massen i tærtebunden og bag tærten 25 min. ved 200°C.
Gele:
Bland sukker og geleringspulver i en kasserolle, tilsæt vandet og bring i kog under konstant omrøring.
Tag gryden af blusset og lad stå i 3 minutter.
Fordel den lune gele over den stadig lune æbletærte.