2 ½ dl lunken vand
1 æg
50 g gær
50 g blød margarine
50 g sukker
1. knsp. salt
Hvedemel ca. 500 g
Evt. rosiner
Hæld vand, gær og æg i en skål og rør det sammen.
Hæld en kop hvedemel i, og sukker, salt og margarine lægges oveni.
Det æltes sammen og hvedemel hældes i, så det er en let stiv dej.
Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, kom hvedemel i hvis den
virker tynd, i røremaskine skal den køre ca. 20 min.
Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne.
Dyp fingerne i hvedemel og så skal den slippe.
Lægges til hævning i 20 min. i en klump med klæde over.
Så deles den i 12 lige store stykker, som formes til runde boller.
(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat)
Hæver igen i 20 min. med klæde over.
Pensles i koldt vand over det hele, også ned af siderne også, forsigtigt.
Bages 15-20 min ved 180ºC varmluft. 200ºC alm. ovn.
Tandsmør kan varmt anbefales.
Tips: Der kan æltes 2 håndfulde rosiner i inden den hæver 1. gang. Når
bollerne så formes, pas på der ikke ligger rosiner uden på bollerne, da
de bliver brændt.