6 dl koldt vand
15 g gær
15 g salt
400 g italiensk durumhvedemel
ca. 400 g hvedemel
50 g soltørrede tomater
50 g sorte udstenede oliven
Kom vand i en skål og op løs gæren heri. Tilsæt salt og durummel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt dejen godt og gerne længe - 10 minutter. Dejen skal være lidt klæbrig og endelig ikke for tør af hvedemel. Den mængde hvedemel, der tilsættes, afhænger af, hvor længe dejen æltes. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med et fugtigt klæde og stil den koldt i 12-24 timer.
Tag dejen ud af køleskabet. Skær ⅔ af dejen fra til et brød og gem resten til senere. Hak soltørrede tomater og oliven fint og ælt det i dejen. Form dejen til et brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødet hæve i ca. 1 time. Drys med lidt hvedemel og bag det ved 225ºC i ca. 40 minutter. Afkøles på en bagerist.