2 dl vand
15 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 fed hvidløg
1 spsk hakket persille
1 spsk klippet dild
2-3 stk kviste basilikum
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
Lun vandet næsten håndvarmt og opløs gæren heri.
Tilsæt salt og olie. Pil hvidløgsfeddene og knus dem eller hak dem fint.
Rør dem i gærvæden.
Bland krydderurterne med melet og rør det i gærblandingen lidt af gangen.
Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og del den i 2 dele.
Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil flûten tildækket til efterhævning ved stuetemperatur i ca. ½ time og ovnen på 250°C.
Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flûtes, pensl dem med vand og bag dem 10 minutter på næstnederste rille.
Dæmp varmen til 200° og bag dem yderligere 15-20 minutter til,
flûtene er gyldenbrune og gennembagte.
Tips: Hvidløgsflûtes er især velegnede til supper og forskellige for- og frokostretter. Andre krydderier kan også bruges. Lad rettens art bestemme. Ekstra sprød skorpe får man, hvis brødet gnides/pensles med (hvidløgs)-smør i samme sekund det forlader ovnen.
Kan fryses, holdbarhed 2-3 måneder.