Logo

Husets brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 300 g surdej
½ dl koldt vand
10 g gær
2 spsk havsalt
1 ½ kg hvedemel
300 g hård durumhvede
300 g boghvedemel
½ dl finthakkede krydderurter - evt. herbes de provence
ca. ½ dl koldpresset god olivenolie
friske rosmarinstilke eller hakkede/tørrede urter

Start med at lave en surdej.
Surdejens mælkesyrebakterier er vigtige for brødets specielle smag og konsistens.
Kig i gamle kogebøger, eller prøv opskriften på Amos melposer med knækkede rugkerner
Ælt alle ingredienser til dejen sammen med hænderne, ikke med en ske, da der skal arbejdes kraftigt med dejen i ca. 5 min.
Den skal være lang, sej og tyndere end normal brøddej.
Sæt dejen til hævning på køl i min. 24 timer.
Husk at tage 300 g dej fra som surdej til næste bagning.
Hæld dejen (i en tykkelse på 2 cm) i en bageplade på bagepapir.
Hæld olivenolie over, og stik rosmaringrene ned i dejen.
Sæt den straks i ovnen ved 200ºC i 1 time, til brødet er gyldent og sprødt.

Tips: Smør olivenolie på hænderne, inden du begynder at ælte dejen, så klistrer den ikke fast.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her