Dej:
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1/8 tsk salt
2 spsk sukker
100 g smør eller margarine
1 æg
1 dl mælk eller fløde
Fyld:
35 g smør
35 g sukker
1 tsk Vanille
2 æbler
Pynt:
sammenpisket æg
3 spsk sukker
evt. hakkede mandler
Æltet dej: hvedemel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Koldt smør hakkes i. Æg og mælk piskes sammen. Lidt heraf gemmes til pensling. Resten æltes i melet. Dejen rulles ud i 1 cm’s tykkelse til en aflang flade, der deles på langs. Smør, sukker og Vanila røres sammen og smøres ud i en stribe midt på hver dejstrimmel. Æblesnitter lægges på. Dejen foldes sammen om fyldet, pensles og drysses med sukker og hakkede mandler. Æblestængerne lægges på smurt plade og bages i forvarmet ovn ca. 20 min. ved 225º.