Dej:
275 g hvedemel.
125 g sukker.
175 g smør.
1 æg
Fyld:
400 g hindbær.
lidt sukker.
1 æg til pensling.
lidt perlesukker
Kom hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret heri og saml dejen med ægget. Læg dejen koldt i ca. ½ time, så er den lettere at rulle ud. Rul ⅔ af dejen ud på et meldrysset bord og fordel den i en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Gem resten af dejen til et flettet låg. Forbag bunden ved 200ºC (uden varmluft) i ca. 10 minutter. Rens hindbærrene og fordel dem på den forbagte tærtebund. Drys med sukker. Tril resten af dejen ud og lav strimler i forskellige størrelser med en klejnespore. Flet strimlerne over hindbærrene, pensl med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag tærten færdig ved 200ºC (uden varmluft) i 15-20 minutter. Server tærten lun med cremefraiche rørt med vaniljesukker.
--