Dej:
smør til formen
rasp
2 æg
2 dl sukker
2 ¾ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smør
1 dl vand
1 lille dåse ananas
Ananasfromage:
2 æg
2 spsk sukker
4 blade husblas
1 ½ dl ananasvæde
saften af 1 citron
2 dl piskefløde
Smør en form med løs bund, ca 2 l, og drys den med rasp.
Pisk æg og sukker luftig, bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
Smelt fedtstoffet, lad det køle og rør det i dejen sammen med vandet.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175°C på nederste rille i ca 35 min.
Lad kagen køle inden du tager den ud af formen.
Pisk æggeblommer og sukker luftig til fromagen.
Læg husblasen i lidt vand i ca 5 min, kram vandet ud og smelt den over svag varme.
Tag kasserollen fra varmen og tilsæt ananasvæde samt citronsaft.
Hæld blandingen i æggemassen under omrøring.
Pisk fløden og derefter æggehviderne til hårdt skum.
Rør først fløden og derefter æggehviden i massen.
Skær kagen i tre bunde og gør formen ren.
Læg den nederste bund i formen og bred ⅓ af fromagen over.
Dæk med næste bund, bred fromagen over, læg den sidste bund over og slut med fromage.
Tag tærten ud af formen og pynt den med ananasstykker.