Logo

Herregårds-franskbrød eller boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 pk gær
1 liter sødmælk
1800 gram hvedemel
1 æg
100 gram margarine/smør
1 spsk sukker
1 teske salt
 
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Halvdelen af melet røres i dejen brug gerne røremaskine.
Æg, salt, sukker og margarine tilsættes og man tilsætter resten af melet
til dejen slipper fingre og skål.
Stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størelse
Dejen slås sammen igen og formes til 3-4 franskbrød eller 30-40 boller
Hæver igen til dobbelt størelse
Pensles med vand og bages ved 200ºC (franskbrød ca 45 min. boller ca.
12 min.)
 
Tips: franskbrød og boller holder sig frisk i flere dage i lukket pose.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her