Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad
hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en
opskrifter på hamburgerbrød.
8-10 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca.
1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
50 g smør eller margarine
1½ dl mælk
1½ dl vand
1 tsk salt
500 g hvedemel (ca. 7 dl)
mælk til pensling
*
1. Smelt fedtstoffet og bland mælk og vand i.
Smuldr gæren og opløs den i den lune væske.
2. Tilsæt salt og halvdelen af melet.
Rør det godt sammen.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blank og
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ½ time.
3. Ælt dejen sammen og form den til en pølse som deles i
8-10 stykker.
Form små runde brød som sættes på bagepladen beklædt med
bagepapir.
Lad dem efterhæve i en halv time.
4. Klem brødene lidt flade og pensl dem med mælk.
Bag dem ved 225 °C i 12-15 min.
Ved serveringen deles brødene og ristes let inden de lægges
sammen igen med en hakkebøf og garniture imellem.