Logo

Gyldendals hindbærkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g smør
125 g sukker
4 æg
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
50 g hasselnøddekerner
2 dl hindbærsyltetøj
2 spsk citronsaft
150 g sukker

Rør det blødgjorte smør med sukker, til det er let og smidigt.
Del æggene, kom hviderne i en skål.
Rør blommerne i dejen én ad gangen.
Rør godt mellem hver.
Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det og rør det i skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175°C i ca 15 min.
Hak nødderne.
Rør hindbærsyltetøjet med citronsaft.
Pisk hviderne stive og vend sukkeret i ad to gange.
Fordel hindbærsyltetøjet på den halvbagte kage.
Bred marengsen over og drys med nøddekerner.
Fortsæt bagningen til marengsen er gyldenbrun, ca 15-20 min.
Afkøles i formen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her