200 g revne gulerødder
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1 ½ spsk Maizenamel
100 g hasselnødder
50 g rasp
reven skal og saft af ½ citron
1 spsk kanel
5 æggehvider
5 æggeblommer
½ tsk nelliker
Mal nøddekerner og bland dem med gulerødder.
Pisk citronsaft og skal i en skål sammen med æggeblommer og sukker,
pisk det let og luftigt.
Bland rasp, kanel, nelliker, Maizenamel og bagepulver, og vend denne blanding i æggemassen.
Bland gulerødder og nødder i dejen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
Hæld dejen i en velsmurt, let raspet springform 20-22 cm. og bag
den i ovnen ved 175-200°C i ca. 50 minutter.
Når kagen er taget ud, skal den afkøle noget før den flyttes over på en rist, hvor den skal køle helt af.
Drys flormelis over kagen, før den serveres.
Tips: Den skal bages senest dagen før den skal spises, og den vinder
betydeligt i smag ved at få lov til at stå et par dage.