Logo

Gugelhupf - tysk romkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g rosiner
½ dl rom
100 g smør
40 g sukker (½ dl)
2 æggeblommer
1 ½ dl mælk
30 g gær
300 g hvedemel (ca 5 dl)
½ tsk salt
skal af 1 usprøjtet citron
2 æggehvider
15 g smuttede mandler

Smør til formen
1 spsk flormelis.

Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen.
Rør smør og sukker lyst og skummende.
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Lun mælken let og rør gæren ud heri.
Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet.
Tilsæt salt og revet citronskal.
Pisk æggehviderne stive.
Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd.
Smør formen godt og drys let med hvedemel.
Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen.
Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time.
Tænd ovnen og stil den på 200°C.
Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterrille.
Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist.
Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet.

Tips: Brug en budding- eller randform. Er formen større end 1 ½ ltr må
portionen forøges for at få den rette højde på kagen.
Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her