75 g rosiner
½ dl rom
100 g smør
40 g sukker (½ dl)
2 æggeblommer
1 ½ dl mælk
30 g gær
300 g hvedemel (ca 5 dl)
½ tsk salt
skal af 1 usprøjtet citron
2 æggehvider
15 g smuttede mandler
Smør til formen
1 spsk flormelis.
Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen.
Rør smør og sukker lyst og skummende.
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Lun mælken let og rør gæren ud heri.
Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet.
Tilsæt salt og revet citronskal.
Pisk æggehviderne stive.
Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd.
Smør formen godt og drys let med hvedemel.
Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen.
Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time.
Tænd ovnen og stil den på 200°C.
Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterrille.
Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist.
Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet.
Tips: Brug en budding- eller randform. Er formen større end 1 ½ ltr må
portionen forøges for at få den rette højde på kagen.
Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses.