1 dl hvedemel
2 dl havregryn
1 dl grahamsmel
½ tsk bagepulver
40 g blødt smør
½-1 dl letmælk
1 fint revet gulerod ca. 75 g
evt. æg og sesamfrø
Grønsagspålæg:
½ agurk
1 rød peberfrugt
100 g kvark
Måle hvedemel og havregryn op og bland det med bagepulver.
Så æltes blødt smør i dejen.
Skræl guleroden og riv den.
Bland den revne gulerod i, sammen med mælk til dejen er blød.
Med lidt hvedemel på bordet, rulles dejen ud med en kagerulle. Skær dejen ud i firkanter eller udstik figurer med små kageforme.
Læg grovkiksene på bagepapir og prik dem med en gaffel.
Pisk æg sammen og pensl et tyndt lag på kiksene.
Drys til sidst med sesamfrø.
Bag kiksene i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.
De skal være sprøde og svagt lysebrune.
Skære agurken i skiver og kom skiverne på nogle af kiksene som en
agurkemad.
Skær peberfrugten i små tern og rør ternene i kvarken.
Smør pålægget på nogle af kiksene.