(6 brød)
30 g gær
2 ½ dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
½ spsk honning
2 spsk olie
200 g grahamsmel
175-250 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning og olie. Rør grahamsmelet og det meste af hvedemelet i, og rør dejen godt sammen. Der skal ikke for meget hvedemel i, kun sådan at dejen er smidig og slipper let. Lad dejen hæve under et klæde i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 275°. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i 6 lige store stykker, der trilles til boller og trykkes flade med hånden til runde, 1 cm tykke brød. Vend brødene i hvedemel, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade under et klæde. Bag brødene i 10 min. midt i ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Serveringsforslag:
Græsk fyld
Rist små stykker lammekød i olivenolie sammen med laurbærblade og små stykker citron. Tilsæt rosmarin, salt og peber. Laven dressing af agurk i små tern, yoghurt naturel, hakket løg, peber og bland med frissesalat.
Italiensk fyld
Pesto blandes med spegeskinke, mozzarella og soltørrede tomater. Krydres med salt, peber og hakket basilikum. Denne blanding fyldes i pitabrødene sammen med rucola. Pynt med pinjekerner.
Indisk fyld
Mariner tern af kyllingekød i en marinade af yoghurt, karry, spidskommen, finthakket r hvidløg og stødt koriander. Kødet skal marinere i ca. 1 time. Tag kødet op og rist det i lidt olie, eller grill det. Fyldes i pitabrød sammen med frisk mynte, ristede, finthakkede nødder og mangochutney.
Avokadofyld
Skær 3 avokadoer igennem, fjern stenen, og grav kødet ud med en ske. Mos det med en gaffel. Pil ½ rødløg, og skær det i tynde skiver. Skær 2 tomater i små tern.
Bland 2 fed knust hvidløg, 1 stænk tabasco, saften af ½ citron, 1 tsk salt og lidt peber. Bland ingredienserne og lad det stå koldt i mindst ½ time, før du fylder pitabrødene.